ELRC BELGIË Workshop

ELRC BELGIË Workshop

 

Wanneer:

13 april, 2016

Waar:

Abdisstraat 1, Gent

Taaldiversiteit is de norm binnen de Europese Unie, dus kwalitatieve en snelle meertalige communicatie is cruciaal. Daarom heeft de Europese Commissie geïnvesteerd in een platform voor machinevertaling binnen de Connecting Europe Facility (CEF AT), dat gratis beschikbaar is voor overheidsinstellingen. De basis hiervoor is het MT@EC systeem voor machinevertaling dat ontwikkeld werd door het directoraat-generaal Vertaling van de Europese Commissie en dat werd aangeboden aan de overheidsdiensten van de lidstaten. Het CEF programma vergemakkelijkt het delen van documenten tussen de nationale diensten binnen Europa en zo kan de machinevertaling verbeterd en uitgebreid worden voor verschillende domeinen.

De bedoeling van deze ELRC workshop is om een open dialoog aan te gaan om inzicht te krijgen in uw dagelijkse taalbehoeften. In de bijlage van deze e-mail kunt u het programma terugvinden. Experts van de Europese Commissie, taaltechnologen, aanbieders van taaldiensten en nationale overheidsdiensten zullen zo samen in kaart brengen wat u verwacht van machinevertaling. We zullen relevante taaldata bespreken en bekijken wat de technische en juridische moeilijkheden zijn bij het delen van die data.

U bent van harte welkom op onze workshop, waar u verdere inlichtingen zult krijgen over de ontwikkelingen en mogelijkheden van machinevertaling. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met Véronique Hoste (Veronique.hoste@ugent.be) en Ayla Rigouts Terryn (ayla.rigoutsterryn@ugent.be), de lokale workshopmanagers, om uw deelname te bevestigen. Aarzel ook niet om ons te contacteren voor verdere vragen.

 

Programma

Registratie

 

 

Terug